Fakivágás menete öt lépésben

Fakivágás menete öt lépésben

Szűkszavú, tömör leírás az alpintechnikás fakivágás folyamatáról.

1. Első a biztonság!

Könnyedén hajlamosak vagyunk elhinni magunkról, hogy nem történhet velünk baleset. Sokan nem veszik figyelembe a biztonsági előírásokat, és gyakran nem vásárolják meg a védőeszközöket, mert túlárazottnak találják, többlet eszköznek gondolják, és azt hiszik, "úgysem lesz rá szükségem". A védőfelszerelés használata kötelező! Az egyik legfontosabb dolog, hogy munka előtt meggyőződjünk gépeink, szerszámaink épségéről, és semmi képpen ne dolgozzunk hibás vagy hiányos eszközökkel!

molino1 2

2. A fa felmérése, terület előkészítése, tervezés

Mérje fel a fa állapotát, elhelyezkedését, és tisztítsuk meg a fa alatti területet, hogy a ledarabolt rönköket legyen hova leengednünk biztonságosan.

Nézze meg milyenek az ágak, merre nőttek, milyen tárgyak, épületek, vezetékek helyezkednek el a fa közelében. A szélirány meghatározása is a segítségünkre lehet. 

fakivagas csobankan

3. Fakivágás alpintechnikával

Mászóvassal a fa alsó részétől, felfelé haladva távolítjuk el az ágakat, és fentről lefelé haladva daraboljuk le a fa törzsét. A levágott faanyagot (ágak, rönkök) kötéltechnika (minden darabot külön kötéllel megkötve) segítségével juttatjuk le a földre. Ez a technika is óriási figyelmet és szaktudást igényel!

 

favagas alpintechnikaval

4. Földben maradt tuskó, gyökérzet eltávolítása

Professzionális önjáró, nagy teljesítményű hidraulikus gép segítségével rendkívűl hatékonyan bármekkora átmérőjű tuskók, föld alatti gyökerek vágással, és forgácsolással történő eltávolítására van lehetőség.

340834175_3882352945426443_1381167519874501385_n

5. Zöldhulladék elszállítása, rönkök mozgatható darabokra vágása

Ezt a folyamatot minden esetben a megrendelővel megbeszéltek alapján hajtjuk végre! 

fakivagas alpintechnikaval 5

6. Terület rendezése, takarítása

  fakivagas alpintechnikaval 6

Vissza