Fakivágás különböző technikákkal

Budapesten és Pest vármegyében állunk az önök rendelkezésére fakivágással

Profiként több fakivágási technikával állunk rendelkezésére, mert felkészültünk minden helyzetre, kihívásra.
 

Fakivágási technikák, módok:

  • döntés, irányított döntés
  • alpintechnikával-kötéltechnikával való ledarabolás kosaras autóról történő munkavégzés
  • kosaras autóról történő munkavégzés

Fakivágás döntéssel:

A döntéses fakivágás technikája arra épül, hogy a fa törzsét meggyengítjük, majd irányítottan döntjük el a kívánt irányba. Ez az eljárás akkor alkalmazható, ha a terület nagysága elegendő ahhoz, hogy a fa törzsét olyan módon lehet meggyengíteni, hogy az irányítottan dőljön el. A döntéses fakivágás gyakran használatos olyan helyeken, ahol nincs elegendő hely a kosaras autó vagy az alpintechnika számára.

Fakivágás alpintechnikával:

Az alpintechnikával-kötéltechnikával való ledarabolás lehetővé teszi a fák darabolását és eltávolítását olyan nehezen megközelíthető helyeken is, mint például magas épületek teteje, sziklafalak, vagy hegyoldalak. Az ipari alpinista felszerelések segítségével (kötelek, hevederek, karabínerek) bontjuk, daraboljuk le a fát.
 

Fakivágás kosaras autóval:

A kosaras autóról történő fakivágás az egyik legelterjedtebb módszer a fakivágásra. Az emelőkosárból végezzük a gallyazási és a fakivágási műveleteket, ami lehetővé teszi a fa kivágását olyan helyeken, ahol nincs elegendő hely a manuális fakivágáshoz.

Emelőkosárból végezzük a gallyazási, illetve a fakivágási műveleteket is.

 

Mikor van szükség fakivágásra?

Az elöregedett, kiszáradó félben lévő vagy belül már elhalt fák fokozottan balesetveszélyesek lehetnek, ezekben az esetekben viszont a fa kivágása már elkerülhetetlenné válik!

Sok fa az évek alatt a helyüket túlnőtték, illetve útban vannak, esetleg gyökerükkel, ágaikkal, törzsükkel másik fát, közelben lévő építményt, elektromos vezetékeket, kerítést veszélyeztetnek!
Nagyon fontos, hogy egy építkezés előtt, mérjük fel az adott telken lévő faállományt, és az útban lévő komoly gyökérzettel rendelkező fák sorsát is át kell gondolni!
Sokan nem gondolnak rá, de egy agresszív gyökérzet akár a ház alapját is veszélyeztetheti!
Tevékenységi körünkbe tartozik még a fa vágása után, a keletkezett faanyag feldolgozása mozgatható darabokra, esetleg az elszállításuk, igény szerint a tűzifára aprítás és a tereprendezés is! A fa kivágásának ára megegyezés szerint történik, mindenki a számára legmegfelelőbbet alakíthatja ki!
Mi ingyenes árajánlatot és szakmai tanácsot tudunk önnek adni ha megtisztel bizalmával!

Fakivágás árakról

A fakivágás árakról bővebben itt olvashat, itt összefoglaltuk a főbb tudnivalókat.
Az árak meghatározása az adott helyszín és a fa mérete, állapota, illetve az elvégzendő munka fajtája alapján történik. Mindig az adott feladathoz igazodva, és a megrendelő igényeinek figyelembevételével alakítjuk ki az árakat.

Azonban fontos kiemelni, hogy mi mindig ingyen kiszállunk felmérni a terepet, még az ajánlat előtt. Így pontosan meghatározhatjuk, hogy milyen technikával kell a fát kivágni, és az adott helyzetben melyik módszer a legmegfelelőbb. A felmérés során az elvégzendő munka nehézségi fokát, a fa állapotát, méretét, környezetét, valamint az esetleges veszélyforrásokat is figyelembe vesszük.

Az ingyenes felmérés lehetősége azt is jelenti, hogy Önnek nem kell előzetesen köteleződnie semmilyen költség felé, csak akkor dönt, ha megkapja tőlünk az ajánlatot, és ezt elfogadja. Az árakról tehát mindig előre tájékoztatjuk Önt, hogy mennyibe kerül az adott munka, és milyen módon valósul meg.

Ha bármilyen kérdése merülne fel az árak vagy a fakivágással kapcsolatban, bátran keressen minket, és szívesen adunk ingyenes szakmai tanácsot, valamint pontos tájékoztatást az elvégzendő munka áráról.


Gyakori kérdések fakivágással kapcsolatban

Engedélyköteles a fakivágás saját telkemen belül?

Igen! Még a legtöbb esetben a saját telken belül is kötelező engedélyt kérni fák kivágására. Nem kell viszont engedélyt kérnünk néhány esetben, például gyümölcsfák esetében, amikor a fa törzsátmérője nem éri el a húsz centimétert. Összefoglalva: magánterületen belül 10 centiméternél vastagabb törzsű fák esetében (kivéve gyümölcsfák), és 20 centiméternél vastagabb gyümölcsfák esetében engedélyt kell kérnünk a kivágáshoz.
 

A fakivágás felmérése csak személyesen lehetséges?

A komolyan vehető ajánlatok esetében a felmérés személyesen zajlik,. Ennek oka, hogy fényképeken sok részlet kimarad, nem lehet az akadályokat távolságokat úgy felmérni mint személyes szemrevételezés esetén. Tehát fizikailag lehetséges más módon is a felmérés, gyakorlatban azonban a személyesen érdemes a felmérést és árajánlatot elkészíteni.


Fakivágás közben történt károkért kit terhel a felelősség?

  A Profifakivágás vállalkozásnak megfelelő biztosítása van, így az esetlegesen keletkezett károkat a biztosító megtéríti. Mindazonálltal képzett szakembereinknek köszönhetően az ilyen kockázatokat minimálisra csökkentettük.

 

Milyen típusú fákat vághat ki egy favágó?

A fakivágással foglalkozó cég általában bármilyen típusú fát vághat ki, beleértve a nagy és a kis fákat, az örökzöldeket és a lombhullatókat. A fák kivágása viszont területenként eltérő jogi szabályozás alá esik, amiről a helyi önkormányzatnál lehet érdeklődni, illetve a fakivágó cég (ahogy a Profifakivágás is) tájékoztatást tud adni.
 

Milyen eszközöket használnak a fák kivágásához?

A fakivágással foglalkozó cég általában fűrészeket, láncfűrészeket, emelőeszközöket és más speciális eszközöket használ a fák kivágásához.
 

Mennyi időbe telik egy fa kivágása?

Az időtartam változó lehet, attól függően, hogy milyen nagy a fa, mennyire van közel más növényekhez vagy épületekhez, illetve milyen állapotban van a fa. Általában egy fa kivágása egy-két órát vehet igénybe. Amennyiben néhány történetre kíváncsi, úgy ajánljuk blogunkat ahol néhány élmányről be is számolunk.
 

Hogyan számolják ki az árakat?

A fakivágás árakat általában a fa nagysága, típusa, állapota, a fa elhelyezkedése és a kivágáshoz szükséges idő határozza meg. Egy helyszíni felmérés után árajánlatot adunk a munka előtt, így a végösszeg előre megállapítható.
 

Mi történik a kivágott fákkal?

A fakivágással foglalkozó cégek (ahogyan a Profifakivágás is) általában eltávolítják a kivágott fákat és ágakat, és eltakarítják a munkaterületet. Az eltávolított fákat általában darálják és felhasználják fűtőanyagként, komposztként vagy más anyagok előállításához.
 

Mit kell tenni, ha aggódunk az általunk birtokolt fák egészsége miatt?

A fakivágással foglalkozó cég általában áttükrözést végezhet az általunk birtokolt fák egészségi állapotának megállapítása érdekében. Ha azonban az általunk birtokolt fa beteg, veszélyes vagy túl nagy, akkor javasolják a kivágását.
 

Mi történik, ha a fa kivágása nem lehetséges a terület korlátozott hozzáférhetősége miatt?

Ha a fa kivágása nem lehetséges a terület korlátozott hozzáférhetősége miatt, a fakivágással foglalkozó cég speciális eszközöket használhat a fa levágásához, mint például emelőkosaras fakivágást vagy döntésmentes technikát.
 

Mit kell tenni, ha a fa veszélyes helyzetben van, például közel van egy épülethez?

Ha a fa veszélyes helyzetben van, azonnal javasolt kapcsolatba lépni egy fakivágással foglalkozó céggel. A cég szakemberei azonnal kiértékelik a helyzetet, és szükség esetén azonnal kivágják a fát.
 

Mi történik, ha a fa csak részben van megsérülve, de nem teljesen kell kivágni?

Ha a fa csak részben van megsérülve, a fakivágással foglalkozó cég javasolhatja a fa részleges visszavágását vagy a megsérült ágak eltávolítását. Ha a fa továbbra is biztonságos állapotban van, akkor nem kell kivágni.
 

Hogyan lehet megakadályozni a fa betegségeit vagy sérüléseit?

A fa betegségeinek és sérüléseinek megelőzése érdekében ajánlott rendszeresen karbantartani a fákat, például időnként eltávolítani a megsérült vagy beteg ágakat, megfelelően öntözni, táplálni és védeni a fákat a kártevőktől. Ha bármilyen kétséged van a fa állapotával kapcsolatban, javasolt kapcsolatba lépni egy fakivágással foglalkozó céggel, hogy szakértői véleményt kérj a fa állapotáról.
 

Bízza a fakivágást hozzá értő, megfelelő szerszámokkal rendelkező szakemberre

Közvetlen kapcsolatfelvétel

Új fájlt töltök fel

Még nincs fájl feltöltve.

Új fájlt töltök fel

Még nincs fájl feltöltve.

Új fájlt töltök fel

Még nincs fájl feltöltve.
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!