Gépi tuskómarás

Budapesten és Pest vármegyében állunk az önök rendelkezésére 

Próbált már Ön ásóval, csákánnyal, fejszével vagy motorfűrésszel gyökeret, tuskót kiásni? Nehéz fizikai munka ami igénybe veszi a fejsze nyelét, a fűrész láncot, vezetőlapot és nem utolsó sorban az izületeinket. Gondot okozhat a fakivágást követően a fatuskó ami balesetveszélyes is lehet. Ne reménykedjen, hogy eltűnik lebomlik a kertünket behálózó gyökérzet. Idővel viszont a korhadó tuskó mellett megsüllyedhet a talaj. Az eltávolított tuskó helyére lehet füvesíteni, illetve a rétegrendnek megfelelően térkövezni, betonalapot tervezni. 


A fakivágás után földben maradt tuskó, gyökérzet eltávolítását a vállalkozásunk tulajdonában lévő Vermeer SC292-es  tuskómaró géppel végezzük. Professzionális nagy teljesítményű hidraulikus gépünk kizárólag fatuskók, föld alatti gyökerek vágással, forgácsolással történő eltávolítására szolgál!
A marógép önjáró, rendkívül hatékonyan megközelíthető a munkaterület. A gépünk nagy teljesítményű, így nem jelent problémát a vastagabb tuskók eltávolítása sem.

 

 

Gépi tuskómarás videó
gépi tuskómarás
Gépi tuskómarás

Tuskómarás előnyei:

A tuskómarás előnyei közé tartozik, hogy a környezetében nem tesz kárt, és a munka gyorsan elvégezhető. A gépünk súlya 550 kg, ami eloszlik a terepes gumiabroncsokon, így nem okoz kárt a kertben, vagy az épület környékén.
 
 • a megközelítés és a munkavégzés során nem tesz kárt a környezetében.
 • súlya 550 kg, ami eloszlik a terepes gumiabroncsokon.
 • 90 cm széles bejárati kiskapun is befér, nagyobb szintkülönbséget aluminium rámpákkal oldjuk meg.
 

Tuskómarást befolyásoló tényezők:

 • a tuskó hozzáférhetetlen helyen van.
 • kerítést, betonalapot, fémet benőtt tönk. 
 • sziklás, köves talaj.

38 cm mélyen kimart faforgácsot visszaforgatjuk szerkezetjavító anyagként a keletkezett gödörbe vagy kérésre elszállítjuk! 

Tuskómarás szolgáltatásunk a legmegfelelőbb megoldás azoknak, akiknek gyökérzet maradt a fájukból, tuskók állnak útjában, vagy fát vágattak ki, és szeretnék eltávolítani a maradékot. A tuskómarás a leggyorsabb és leghatékonyabb módja annak, hogy eltávolítsuk a föld alatti gyökereket és a tuskót.

 

 

Tuskómarás ára, díjszabása


A tuskómarás díjszabása a talajszinten mért legnagyobb törzsátmérő alapján történik. A minimum munkadíj 25.000 Ft, és nincs kiszállási díj Budapesten és környékén. Országos szintű kiszállás esetén 100 Ft/km díjat számolunk fel.

Ha szeretne előzetes árajánlatot kapni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon, e-mailben, vagy közvetlen kapcsolatfelvételen keresztül. Áraink az áfát nem tartalmazzák.

Talajszinten mért legnagyobb törzsátmérő x 300 ft/cm.
Minimum munkadíj 25.000 Ft.
Nincs kiszállási díj Budapesten és környékén!
Országos szintű kiszállás 100 Ft/km.

Díjmentes előzetes árajánlathoz kérem keressen telefonon, e-mailben vagy közvetlen kapcsolatfelvételen.

 

Mi befolyásolja a tuskómarás árát?

A tuskómarás befolyásoló tényezői közé tartozik a tuskó helyzete (elérhetetlen helyen van-e), és az, hogy benőtte-e a környezetet, például kerítést, betonalapot vagy fémet. A sziklás, köves talaj sem jelent problémát, és a faforgácsot 38 cm mélyen visszaforgatjuk a gödörbe szerkezetjavító anyagként, vagy kérésre elszállítjuk.

Válassza tuskómarás szolgáltatásunkat, és bízza ránk a tuskók eltávolítását!

 

Gépi tuskómarás ára
Gépi tuskómarás ára
gépi tuskómarás
Gépi tuskómarás
A tuskómarás folyamata általában a következő lépésekből áll:
 1. A tuskó méretének felmérése: Az első lépés az, hogy felmérik a tuskó méretét és alakját. Ennek az a célja, hogy a megfelelő méretű gépet vagy eszközt válasszák ki a tuskó eltávolításához.
 2. Az erőforrások előkészítése: A tuskómaráshoz szükséges gépeket és eszközöket elő kell készíteni. Ez lehet egy speciális tuskómaró gép vagy egy hagyományos markoló vagy buldózer.
 3. A tuskó eltávolítása: Az erdészeti munkások elkezdik eltávolítani a tuskót a talajból. Ha a tuskó nagyon mélyen van, akkor először a földet eltávolítják a környékéről, majd a tuskót darabolják és eltávolítják.
 4. Az eltávolított tuskó elszállítása: Az eltávolított tuskó darabokat el kell szállítani és elhelyezni a megfelelő helyen, például egy hulladéklerakóban.
 5. A terület tisztítása: Végül az erdészeti munkások elvégzik a terület tisztítását, eltávolítják a szemetet és helyreállítják az eredeti talajszintet.
 

 

Gyakori kérdések tuskómaráshoz kapcsolódóan

Mi az a tuskómarás és mire használják?

A tuskómarás a fák gyökérzetének eltávolítását jelenti a föld alól. Általában azért használják, hogy helyet csináljanak az új ültetvényeknek, illetve a kivágott fák gyökérzetének eltávolítására.

Hogyan lehet a legjobban eltávolítani a fák gyökérzetét?

A legjobb módja annak, hogy eltávolítsuk a fák gyökérzetét, az a tuskómarás. A tuskómaró gépek segítségével a gyökerek a föld alól eltávolíthatóak, és a területet újra lehet hasznosítani.

Milyen típusú tuskómaró gépek állnak rendelkezésre?

Számos típusú tuskómaró gép áll rendelkezésre. Vannak elektromos, benzin- és dízelüzemű tuskómaró gépek, valamint kisebb, kézi tuskómaró eszközök is.

Mennyi ideig tart egy átlagos tuskómarás?

Az átlagos tuskómarás időtartama függ a tuskó méretétől és az alkalmazott géptől. Általában egy kisebb tuskó eltávolítása kb. 30 percet vesz igénybe, míg egy nagyobb tuskó eltávolítása akár egy vagy két órát is igénybe vehet.

Milyen biztonsági intézkedéseket kell betartani a tuskómarás során?

A tuskómarás során fontos betartani bizonyos biztonsági előírásokat. Ide tartozik a megfelelő védőfelszerelés viselése, például a kesztyűk és a védőszemüveg, valamint a gépek biztonságos használata.

Hogyan lehet eltávolítani a tuskót úgy, hogy ne maradjon utána a gyökérzet?

A tuskómaró gépek segítségével a gyökérzetet is eltávolíthatjuk. Fontos azonban, hogy a megfelelő mélységbe hatoljunk a gyökérzet eltávolításához, hogy ne maradjon utána semmilyen gyökér a talajban.
gépi tuskómarás
Gépi tuskómarás gyakori kérdések

Vélemények munkáinkról

2020 augusztusában a vihar derékbe törte a hársáfánkat. A veszélyhelyzet elhárítása után a csonkot a föld felszínének magasságában vágták le. A tuskó átmérője kb. 1 m. volt. Ezek után 2021 májusában kerestem meg ezt a vállalkozást, ahol is Ruzics Mihállyal vettem fel a kapcsolatot. A megrendelés után már MÁSNAP elvégezte a munkát. Szeretném azonban külön kiemelni, hogy nem csak az 1 m. átmérőjű rönköt marta ki, hanem a körülötte lévő gyökereket is. A munka befejeztével az úttestet letarkítva hagyta ott a terepet, nekem csak a munkaterületről kellett a rengeteg forgács bevinnem a kertbe, amit talajtakaróként fogok tudni a továbbiakban használni.Összefoglalva profi munkát végzett, hamar készen lett, rendet hagyott maga után, mindenkinek ajánlani tudom.

Andor Ujfalussy

Megrendelő

Több fa kivágását végezték el a srácok alpintechnikával, tuskómarással, nagyon profi módon mindent egykézből. Ingyenes felmérés után hamar és pontosan érkeztek, felkészültek voltak és a munka után patyolat tisztán, darabra vágva, összerakva a hasábokat hagyták el a helyszínt. Csak ajánlani tudom!

Norbert Minorics

Megrendelő

Testvér honlapunk, bővebb információ a tuskómarásról: www.fatuskomaras.hu

Közvetlen kapcsolatfelvétel
Új fájlt töltök fel

Még nincs fájl feltöltve.

Új fájlt töltök fel

Még nincs fájl feltöltve.

Új fájlt töltök fel

Még nincs fájl feltöltve.
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!