Faápolás

Budapesten és Pest vármegyében állunk az önök rendelkezésére 

A faápolás szolgáltatásunk, amely magában foglalja a fák rendszeres metszését, ritkítását és formázását, valamint a beteg vagy elhalt részek eltávolítását. A faápolási szolgáltatásunk az egész éves időszakban elérhető, és a helyszíni felmérés és ápolási terv készítése után kezdjük meg a munkát.

Természetes környezetünk fontos elemei a fák, amelyek nem csak a látványban játszanak fontos szerepet, hanem fontos ökológiai funkciókkal is bírnak. Ahhoz azonban, hogy a fák egészségesek maradjanak és megőrizzék esztétikus megjelenésüket, szükség van a megfelelő faápolásra és karbantartásra.
 

A faápolási szolgáltatásunk magában foglalja a következő tevékenységeket:


Metszés: A rendszeres metszés segít megőrizni a fa egészségét és növekedését, valamint csökkenti a környezet veszélyeit. A megfelelő időben és módon végzett metszés megszabadítja a fát a károsodott, beteg vagy túl sűrű ágaktól, amelyek csökkentik a napfény és a levegő áramlását.

Ritkítás: A fák ritkítása a faállomány szabályozására szolgál, és segít megőrizni a fa egészségét és esztétikus megjelenését. A ritkítás során eltávolítjuk a fa ágainak a kereszteződését, túl sűrű ágakat és az elhalt ágakat.

Formázás: A fák formázása javítja a fa esztétikai megjelenését, és segít abban, hogy a fa megfeleljen az adott környezetnek és funkcióknak. A fa formázása a megfelelő irányba történik, és figyelembe veszi a fa méretét, alakját és állapotát.

Beteg vagy elhalt részek eltávolítása: A beteg vagy elhalt részek eltávolítása fontos a fa egészségének megőrzése érdekében, és segít elkerülni a fa esetleges elpusztulását. Az elhalt vagy beteg ágak eltávolítása segít megakadályozni a kórokozók és rovarok terjedését, és segít megőrizni a fa egészségét.

Fakivágás: Amennyiben a fa állapota már annyira leromlott, hogy veszélyt jelent a környezetre vagy az ingatlanra, akkor szükség lehet a fakivágás szolgáltatásra. A fakivágás során a fa biztonságos és hatékony eltávolítása történik meg, a lehető legkisebb károkozással a környezetre és az ingatlanra.

Minden faápolási munkánk során nagy figyelmet fordítunk a biztonságra és a környezetvédelemre. Csak azokat a munkákat végzünk el, amelyek valóban szükségesek, és mindig igyekszünk megőrizni a fa egészségét és esztétikus megjelenését.


Ha szeretné fáit rendszeresen ápolni és karbantartani, akkor válassza faápolási szolgáltatásunkat! Kérjen tőlünk árajánlatot és helyszíni felmérést, és mi szakértői tanácsokkal és szolgáltatásokkal segítjük Önt a faápolásban.

Faápolás
Faápolás

Díjmentes árajánlat faápolás szolgáltatásunkra!


Díjmentes árajánlat alkalmával szakmai tanácsot is kapnak érdeklődőink az elvégzendő munkálatokról, ami után természetesen az önök kezében van a döntés és a megbeszéltek alapján és időben végezzük el a megrendelt munkálatokat!
Számunkra elsődleges szempont a fák megmentése, hiszen környezetünk  fő alkotóeleme rengeteg csodálatos tulajdonsággal bír.

Megszűrik a város poros levegőjét , az erős szeleket tompítják, árnyékukban kellemesen heverésznek a parkokban és párás hűs levegőjük, illatuk elvarázsolja a körülötte élőket.

De fontos tudnunk, hogy megfelelő gondoskodás nélkül sajnos nem sokáig élvezhetjük jótékony hatásukat. És ezen a ponton hívnám fel a figyelmet, hogy sok fa kivágása megelőzhető lenne, ha tulajdonosaik időben megfelelő, szakszerű gondoskodást nyújtanának számukra.
Ebben állhatunk az önök rendelkezésére és azon vagyunk, hogy minél több faápolásra legyen megrendelésünk a magunk és a környezetünk védelmének érdekében! Hiszen egy gondozott öreg fa a kertünk éke és az ott lakók menedéke is lehet.


 

Az elhanyagolt fák veszélyei

Az elhanyagolt fák a sok áldás mellett veszélyeztethetik is környezetüket. Ránk faápolókra mindig akkor terelődik nagyobb figyelem, amikor egy kidőlt fa, vagy leszakadt ág tragédiát okoz. "Miért is nem gondolkodtunk előre?" teszik fel a kérdést. Hiszen sok tragédia elkerülhető lett volna ha időben hív minket és engedi, hogy segítsünk. A kiszámíthatatlan viharok nagy károkat tudnak okozni környezetünkben, így kérünk mindenkit, hogy előre gondolkodjanak növényeik szakszerű ápolásával kapcsolatban.  

Számunkra a minél élhetőbb, egészségesebb és biztonságosabb környezet megteremtése a cél!

Milyen előnyei vannak a faápolásnak?

  • A fa egészségének és növekedésének javítása

  • Az elhalt vagy beteg részek eltávolítása, így megelőzve a fa esetleges elpusztulását

  • A fa esztétikusabb megjelenése

  • Csökkentett veszély a fa ágai vagy törzse miatt bekövetkező balesetekre

  • A fa biztonságának javítása, amely megakadályozhatja az épületek, járdák vagy utak károsodását

 

Szakemberekkel végezzük a faápolást!

 

Ha a fákat ápolni akarjuk, akkor fel kell jutni rájuk. Szakembereink tudománya a magasban végzett munka, ehhez általában az emelőkosaras gépet vagy a kötéltechnikát hívjuk segítségül. Kötéllel fára mászni, a fán motorfűrésszel dolgozni nem veszélytelen, így kérjük ezt a munkát mindenképpen bízzák szakemberre!

Faápolás
Faápolás

Gyakori kérdések a faápolással kapcsolatban:

 

Mi az a faápolás szolgáltatás?

A faápolás szolgáltatás olyan szakmai tevékenység, amely magában foglalja a fa egészségének és biztonságának megőrzését, valamint a környezetvédelmi szempontok figyelembevételét. A faápolás magában foglalja a fa metszését, az elhalt vagy beteg részek eltávolítását, az ágak megfelelő vágását és az általános karbantartását.

Mikor van szükség faápolásra?

Általában ajánlott évente egyszer átnézetni a fákat, hogy ellenőrizzük az egészségüket és biztonságukat. Azonban az időjárási viszonyok, a fa állapota és környezete is befolyásolhatják a szükséges ápolási gyakoriságot. Ha például a fa elkezd betegedni vagy veszélyes lehet a közelben található épületekre, akkor azonnali faápolásra lehet szükség.

Mennyibe kerül a faápolás szolgáltatás?

A faápolás szolgáltatás ára nagyban függ a fa méretétől, állapotától és a szolgáltatás típusától. Az árak általában óradíjas alapon számítódnak, és az egyes munkák bonyolultsága és nehézségi szintje alapján változhatnak. A pontos árat általában a helyszíni felmérés után lehet meghatározni. Nálunk a Profifakivágásnál ingyenes felmérés után kezdünk csak neki a munkának.

Kell engedély a faápoláshoz?

Attól függően, hogy hol található a fa, illetve a fafajtától és az állapotától függően engedélyre lehet szükség a faápoláshoz. Előfordulhat, hogy a fa magánterületen található, így nincs szükség engedélyre, de ha közterületen található, vagy a fa egy védett faj, akkor engedélyre lesz szükség. A Profifakivágás cég segít a szükséges engedélyek beszerzésében.

Milyen felszerelésekre van szükség a faápoláshoz?

A faápoláshoz szükséges felszerelések közé tartoznak az eszközök, például a fűrész, a metszőolló, a magaságban dolgozók számára pedig a biztonsági felszerelések, mint például az emelőkosarak és a hevederek. Az eszközök és felszerelések kiválasztása a fa méretétől, állapotától és helyzetétől függ, és a faápolók tapasztalata is fontos szerepet játszik az optimális felszerelés kiválasztásában.

Mennyi idő alatt készül el a faápolás?

A faápolási munkák időtartama nagyban függ a fa méretétől, állapotától és a szolgáltatás típusától. Egy egyszerűbb metszési munka akár néhány óra alatt is elkészülhet, míg egy nagyobb fa eltávolítása akár több napig is eltarthat. A pontos időtartamot az ápolási terv és a helyszín felmérése után lehet meghatározni.

Vélemények munkáinkról

Gyors helyszíni felmérés után korrekt árajánlatot adott, amit végig tartott is. Számlát küldött és utalással is lehetett fizetni utólag.2 fa kivágását vállalta, tönkmarással és még egy nagy mogyoróbokor visszametszését is. A munkával teljesen meg vagyok elégedve, szépen eltakarítottak maguk után, a tönkökből semmi sem látszik.Csak ajánlani tudom!

Huba Wéber

Megrendelő

Szuper csapat, profi munka,☺️ 1 nap alatt jöttek egyeztettünk, és du. már ki is vágták a fenyőnk. Mindent eltakarítottak, tényleg nagyon alapos munkàt végeznek. Több ilyen vállalkozásra lenne szükség ahol ilyen szellemiségben dolgoznak. Példaértékű☺️Csak ajánlani tudom őket☺️

Bettina Gyalog

Megrendelő

Közvetlen kapcsolatfelvétel
Új fájlt töltök fel

Még nincs fájl feltöltve.

Új fájlt töltök fel

Még nincs fájl feltöltve.

Új fájlt töltök fel

Még nincs fájl feltöltve.
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!