Fakivágás alpintechnikával

Budapesten és Pest vármegyében állunk az önök rendelkezésére 

fakivágás, faápolás alpintechnikával
Fakivágás, faápolás alpintechnikával
Vállalkozásunk a veszélyessé vált fák kivágását, gallyazását, koronaalakítását speciális alpintechnikával illetve kosaras autóval végzi. Ha a fa közelében épületek, vezetékek, kerítés, vagy bármilyen más favágást nehezítő tárgy van, esetleg a fa elöregedett, korhadt, beteg, ezekben az esetekben és még sok más esetben is indokolt lehet a technika használata. 
Faápolási tevékenységünk fontos része a vihar utáni károk elhárítása, az alpinechnikás faápolás, az ifjítás, gallyazás és lombkorona alakítás.


Az alpintechnika a hegymászók és a barlangászok által elismert mászási mód, amit a veszélyes fák kivágásánál is alkalmazunk!

Ezt a technikát kötéltechnikának is nevezik, az egyik legnagyobb odafigyelést és körültekintést igénylő módszer!

Itt igen fontos szerepük van a kötélen létrehozott csomóknak, mivel például ezek segítségével rögzítjük a kötelet vagy magunkat egy fix ponthoz, illetve mozgathatjuk, irányíthatjuk a tárgyakat, már levágott ágakat!
Nem hiába, ez a világon a második legveszélyesebb szakma!
A biztonság megalapozásához, megfelelő szaktudás, motoros fűrész kezelési ismeretek, jó helyzetfelmérés, mászáshoz megfelelő eszközök, kötelek, gépek szükségesek!
Munkánk végeztével a keletkezett faanyagot elszállítjuk, vagy igény szerint mozgatható darabokra aprítjuk.
Minden esetben DÍJTALAN helyszíni felméréssel és szaktanácsadással állunk önök rendelkezésére!

Mikor indokolt az alpintechnika használata fakivágás során?


Az alpintechnika használata fakivágáshoz nagyon sok esetben indokolt lehet, mi a legtöbb munkánkat evvel a módszetrrel hajtjuk végre. Az alpintechnika lehetővé teszi a fa biztonságos és hatékony kivágását nehéz hozzáférhetőségű területeken is.
Íme néhány példa, amikor alkalmazni kell a módszert:
 • Veszélyes körülmények: amikor útban van a ház teteje, tereptárgy vagy nagyobb érték
 • Veszélyes fa kivágása: egy korhadt fa esetén vagy sérült (villámcsapás érte, törött), nincs egyensúlyban akkor érdemes alpintechnikát alkalmazni
 • Visszavágás, faápolás, illetve fiatalítás esetén: nagy lombkoronaméret lakott területen, vagy amikor vezetékeket veszélyeztet egy fa, illetve a korona veszélyezteti a környezetet, akkor a fa visszavágására lehet szükség.
Az alpintechnikával dolgozó szakemberek tapasztaltak az ilyen típusú munkákban, és speciális felszerelésekkel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy biztonságosan dolgozzanak a magasban. A fa eltávolítása alpintechnikával gyors és hatékony megoldás lehet olyan helyzetekben, amikor a hagyományos módszerek nem elegendőek.
Fakivágás alpintechnikával
Fakivágás alpintechnikával
Fakivágás alpintechnikával
Fakivágás alpintechnikával

 Alpintechnikás fakivágás ára

 

Részletesebb összefoglalót is írtunk a fakivágás árakkal kapcsolatban, de az alpintechnikás fakivágás ára számos tényezőtől függ, amelyek között szerepelnek a következők:

 • Fa mérete: Az ár az eltávolítandó fa méretétől függ. Minél nagyobb a fa, annál magasabb lesz az ár.
 • Helyszín elérhetősége: Az ár a fa elhelyezkedésétől függ. Ha a fa nehezen hozzáférhető területen található, akkor az ár magasabb lehet.
 • Munka nehézsége: Az ár az eltávolítás nehézségétől függ. Ha a fa elszáradt, megrongálódott, vagy veszélyes közelben található, az eltávolítás nehézkesebb lehet, és az ár magasabb lehet.
 • Felszerelések és munkaerő: Az ár a felhasznált felszerelések és a szükséges munkaerő függvényében változhat.
 • A munka sürgőssége: Ha a munka sürgős, és azonnali beavatkozásra van szükség, az ár magasabb lehet.
Ezek a tényezők együttesen határozzák meg az alpintechnikás fakivágás árát. Fontos megjegyezni, hogy minden projekt egyedi, és az árak változhatnak a projekt sajátosságai alapján. Az árakról érdemes pontosabb információt kérni.
Díjtalanul végezzük el az alpintechnikás fakivágás felmérését, hogy megtudjuk, milyen technikára van szükség, és milyen speciális felszerelésekre lesz szükségünk. Tapasztalt szakembereink minden esetben személyre szabott ajánlatot adnak, így biztos lehet benne, hogy a legjobb megoldást választjuk a fa eltávolítására. Ne habozzon, vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, hogy mihamarabb segíthessünk Önnek!

Az alpintechnikás fakivágás menete


Az alpintechnikás fakivágás egy speciális módszer, amely magasban történő munkálatokra specializálódott. A következőkben részletesen bemutatom, hogyan végezzük az alpintechnikás fakivágást a Profifakivágás csapata:
 • Felmérés: Az első lépés az alpintechnikás fakivágás során a helyszín felmérése. Tapasztalt alpintechnikusok értékelik a fát, annak állapotát, a környezetet, és meghatározzák a fakivágás legmegfelelőbb módszerét.
 • Biztonsági előkészületek: Az alpintechnikusok felszerelik magukat a munkához szükséges eszközökkel, beleértve a speciális kötéltechnikai berendezéseket, védőfelszereléseket és a fa körüli terület biztonságosításához szükséges eszközöket.
 • Kötelek és berendezések elhelyezése: A favágóink elhelyezik a köteleket és az egyéb berendezéseket a fa körül, amelyek biztonságos és hatékony munkavégzést tesznek lehetővé.
 • Fakivágás: Az alpintechnikusok felmásznak a fára, majd megkezdik a fakivágást. A munkavégzés során a szakemberek figyelnek a biztonságra, hogy a kivágott fa darabjai ne okozzanak kárt az alatta lévő területen.
 • Fa darabolása és eltávolítása: Miután a fa kivágása befejeződött, az alpintechnikusok levágják a fa ágait és a törzset darabokra vágják. Ezután eltávolítják a darabokat a helyszínről.
 • Tisztítás: Az utolsó lépés az alpintechnikás fakivágás során a terület tisztítása, amely során eltávolítják az összes fa darabot és egyéb munkavégzés során keletkezett hulladékot.

Az alpintechnikás fakivágás munkamenete tehát nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, az alapos előkészületekre és a körültekintő munkavégzésre, hogy a munka sikeres és eredményes legyen.
 

Milyen eszközöket használunk a munka során?

Az alpin fakivágás során számos különböző eszközt használnak az alpintechnikusok a munka elvégzéséhez. Ezek közé tartoznak:
Kötéltechnikai berendezések: A kötéltechnikai berendezések nagyon fontosak az alpin fakivágás során. A köteleket és a hevedereket biztonságosan rögzítik a fákhoz, és lehetővé teszik az alpintechnikusok számára, hogy biztonságosan dolgozzanak a magasban.
 • Láncfűrész: A láncfűrész az egyik legfontosabb eszköz az alpin fakivágás során. A láncfűrészek lehetővé teszik az alpintechnikusok számára, hogy hatékonyan és gyorsan kivágják a fákat.
 • Hegesztett fűrész: Az alpintechnikusok néha hegesztett fűrészeket használnak, amelyeket speciális igényekre terveznek. Ezeknek az eszközöknek a használata lehetővé teszi az alpintechnikusok számára, hogy különböző alakú faágakat vágjanak.
 • Kézi fűrész: Az alpintechnikusok néha kézi fűrészeket is használnak, különösen olyan helyeken, ahol a láncfűrész használata veszélyes lehet.
 • Biztonsági felszerelések: Az alpintechnikusok számos különböző biztonsági felszerelést használnak, beleértve a sisakot, a védőszemüveget, a speciális kesztyűket, a lábbeliket, stb. Ezek a felszerelések segítenek megvédeni az alpintechnikusokat a sérülésektől.
 • Egyéb eszközök: Az alpintechnikusok más eszközöket is használhatnak, például kötelet, karabinereket, csigákat, stb. Ezek az eszközök segítenek az alpintechnikusoknak a munka végzésében és a biztonságuk fenntartásában.
Fakivágás alpintechnikával
Fakivágás alpintechnikával
Fakivágás alpintechnikával
Fakivágás alpintechnikával

Gyakori kérdések az alpintechnikás fakivágáshoz kapcsolódóan

Mi az alpintechnikás fakivágás?

Az alpintechnikás fakivágás speciális módszer, amely magasban történő munkálatokra specializálódott. Az alpintechnikusok kötéltechnikai berendezéseket és védőfelszereléseket használnak, hogy biztonságosan és hatékonyan tudjanak dolgozni a fákon.

 

Miért előnyösebb az alpintechnikás fakivágás?

Az alpintechnikás fakivágás előnyösebb lehet, mint a hagyományos módszerek, mivel lehetővé teszi a munkavégzést olyan nehezen hozzáférhető helyeken, mint például az erdőkben, ahol a hagyományos módszerek alkalmazása veszélyes lehet.
 

Milyen fákat lehet alpintechnikás módszerrel kivágni?

Az alpintechnikás fakivágás lehetővé teszi a munkavégzést a legtöbb fafajjal, kivéve azokat, amelyek túl vékonyak vagy túl nagyok.
 

Mennyi időt vesz igénybe az alpintechnikás fakivágás?

Az időtartam az alpintechnikás fakivágás során eltérő lehet, attól függően, hogy a fa mérete, állapota, helyzete és az adott munka nehézségei mennyi időt vesznek igénybe.
 

Mennyibe kerül az alpintechnikás fakivágás?

Az alpintechnikás fakivágás ára változó lehet, és számos tényezőtől függ, például a fa méretétől, az állapotától, a helyétől, a munka nehézségétől, stb. Az árakat a helyszíni felmérés során lehet pontosan meghatározni.
 

Mi történik a fa kivágása után?

Miután a fa kivágása befejeződött, az alpintechnikusok levágják a fa ágait és a törzset darabokra vágják. Ezután eltávolítják a darabokat a helyszínről.
 

Milyen biztonsági intézkedéseket alkalmaznak az alpintechnikás fakivágás során?

Az alpintechnikusok különböző biztonsági eszközöket és berendezéseket használnak, beleértve a speciális kötéltechnikai berendezéseket, védőfelszereléseket és a fa körüli terület biztonság

Vélemények munkáinkról

Elképesztő remek munkát végző csapat. Figyelmesség, Udvariasság, Bizalom, Korrektség, Emberség, Szavatartóság, Precízitás, Gyorsaság ... valahogy így tudnám jellemezni a kapott szolgáltatást. Nagyon szépen köszönöm a Profifakivágás csapat minden tagjának ezt az EMBER FELETTI tempót és munkát ! Remélem még találkozunk ! Sok erőt kívánok és szép napokat ! Tünde - Budaörs

Tünde Czihát

Megrendelő

Tényleg profik! Minden a megbeszéltek szerint történik, nincs időpazarlás, nincs károkozás. Jól összehangoltan, gyorsan dolgoznak.Mindvégig szem előtt tartják a megrendelő igényeit, segítőkészek.Mindenkinek ajánlom a csapatot!

TAMÁS MOLNÁR

Megrendelő

Nálunk egy 60 éves platánfát alpinista technikával, hatalmas profizmussal kis csapatuk kivágott, szállítható méretekre felvágott és a munkát gyökérmarással fejezte be. Pontosak voltak, korrekten elvégezték a munkát, úgy, hogy egy fűszál sem sérült meg a környezetben.Mindenkinek ajánlom munkájukat!

György Zöld

Médiaszakértő

Közvetlen kapcsolatfelvétel
Új fájlt töltök fel

Még nincs fájl feltöltve.

Új fájlt töltök fel

Még nincs fájl feltöltve.

Új fájlt töltök fel

Még nincs fájl feltöltve.
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!