Egy Fakivágás ára Szentendrén

Egy Fakivágás ára Szentendrén

Mindennapos kommunikáció az érdeklődőkkel és mindennapos munkafolyamat a megrendelőkkel.

Csörög a telefon…

Egy nagyon kedves hölgy van a vonal túlsó végén. Első kérdése, hogy vállalkozásunk rendelkezik -e biztosítással. Örömünkre szolgál, hogy IGEN a válasz! Cégünk teljes körű GENERALI felelősségbiztosítással  rendelkezik az önök és magunk megnyugtatására.

 Így a hölgy folytatja mondandóját.

Szentendrén a természetvédelmi övezet szomszédságában lévő telkén szeretne kivágatni egy 20-25 m magas fekete fenyőt, ami állítása szerint nagyon elhanyagolt állapotban van, veszélyezteti a ház tetőszerkezetét. A tuskót is szeretné ha kimarnám, mert terasz építése lesz a cél.  Végezetül a zöldhulladék elszállításra is kér egy ajánlatot. Felajánlotta, hogy küld fotókat a fáról időt spórolva nekem, hogy talán ez által gyorsabban tudok ajánlatot adni a munkára.

Sajnos, bár nekünk is könnyebb lenne ha nem kéne minden egyes munkát felmérnünk személyesen még a napi feladataink után, de számunkra is fontos, hogy korrekt, pontos árajánlattal tudjunk szolgálni ami természetesen fix marad a munka elvégeztével is kivéve, ha még a folyamat alatt más munkálatokat is kitalál a kedves megrendelő! Ebben az esetben ott helyben adjuk meg az árajánlatot és végezzük el a további munkálatokat a megbeszéltek szerint.

Miután meghallgattam a hölgy leírását a kért munkafolyamatról egyből tájékoztattam, hogy minden esetben, minden munkánkat egy rejtett költségek nélküli díjmentes személyes konzultációval egybekötött árajánlat előz meg. Egyből meg is tudtunk állapodni egy gyors időpontban, amikor ki tudtam menni hozzá és felmérni a pontos munkát.

Mikor kiértem egy csodálatos ősfás környezet fogadott, gyönyörű panorámával a Dunakanyarra. Mikor jobban felmértem a helyzetet láttam, hogy sajnos szinte az összes fa elhanyagolt állapotban van ezen a különleges helyen, bőven rájuk férne egy faápolás, szinte könyörögnek egy kis gondoskodás után.

A hölgy nagyon kedves volt, egyből megtaláltuk a közös hangot és örömömre szolgált, hogy szakmai tanácsaim is halló fülekre találtak.

Egy kis idő után kivágandó fenyőfához vezetett, ami nagyon szűk helyre lett ültetve a ház és kerítés közé. Egyből láttam, hogy itt az emelőkosaras autó nem lehet opció a fa elhelyezkedése okán, egyértelmű volt, hogy az alpintechnikai módszer lesz itt a célravezető. Ami egyből szembetűnő volt, hogy ez a fa már sajnos korából, illetve elhanyagolásból adódóan elfáradt, törzse enyhén korhadásnak indult, ágai merészen ránőttek a háztetőre, és a 0,4-es szigeteletlen vezetékekbe is jócskán belenőttek. így veszélyeztetve az ingatlan és az ott lakók biztonságát főleg ebben a kiszámíthatatlan időjárásban. Gyökerei terebélyesek és a ház melletti részen lévő betont is felnyomták. Ebben az esetben én is a fa kivágását javasoltam, sajnos itt már a fa ápolásával elkéstünk, pedig sok fa élettartamát meg lehet hosszabbítani szakszerű ápolással.

A tuskómarást (gyökérzet eltávolítását), a cégünk tulajdonában lévő Vermer SC292-es professzionális nagy teljesítményű önjáró hidraulikus géppel végezzük, rendkívül hatékonyan. Fontos tudni, hogy szélessége 90 cm így mindenképpen ekkora helynek biztosítottnak kell, hogy legyen a munkavégzés helyszínén.

A tuskómarásról ITT tájékozódhat bővebben.

A megrendelő telefonos leírásában sok környezeti tényező nem szerepelt, sőt az általa készített fotók nem  tükrözték az elvégzendő feladat nehézségi fokát. Így megint bebizonyosodott, hogy a helyszíni felmérés elengedhetetlen bármennyire is időigényes, az önök és a mi érdekünkben is!

A következő kérdés a fakivágási engedély megvitatása volt, amit a Szentendrei polgármesteri hivatalban kell megkérni a tulajdonosnak. Jó tudni, hogy a szabályok folyamatosan változnak, így mindig időben tájékozódjunk! A 12 cm-nél kisebb törzsátmérőjű fa, valamint gyümölcsfa kivételével  minden esetben a fakivágás engedélyköteles tevékenység Szentendrén! A jegyző egy fa kivágását pótlási kötelezettséghez kötheti, a fa pótlására tett szándéknyilatkozatot a kérelemnek tartalmaznia kell! 

Ezen a weboldal címen a fakivágási engedély pontos menetéről tájékozódhat Szentendrén belül:

https://szentendre.hu/wp-content/uploads/2017/05/zold_rendelet.pdf

Itt pedig összegyűjtöttük önöknek a budapesti és a pest vármegyei települések rendeleteit városok szerint:

Fakivágási engedélyek területekre bontva.

A következő probléma, a fa ágai közé szorult vezetékek voltak! Ez nagyon megnehezíti a munkánkat, ebben az esetben mindenképpen az Elmű segítségét kell kérnünk a vezetékek feszültségmentesítésére.  Ez nem szokott komoly problémát jelenteni, a tulajdonosnak kell az Elmű felé az engedélyt kérvényeznie, ebben az esetben is van némi átfutási idő, de meg szokták adni általában maximum 4 órás időtartamra!

Végül rátértünk az árakra! Igyekeztem mindkettőnk számára reális, átlátható, elfogadható ajánlatot tenni mind a fa kivágására, a tuskó marására és a keletkezett zöldhulladék elszállítására is.

Árainkról pontosabban ITT tájékozódhat!

Egy fa kivágása nem olcsó dolog, de igazán szimpatikus volt, hogy a megrendelő azonnal átlátta a kiajánlott ár miértjét. Megértette a munka nehézségi és veszélyességi fokát, hogy ehez a feladathoz magas szakmai tudás, tapasztalat, igényesség, pontosság ami elengedhetetlen. Illtve a dolgozók bérét és járulékaikat, a gépek, eszközök avulását, az üzemanyag költségét, a vállalkozásunk teljes körű biztosítását és még sorolhatnám ami a megadott ár szerves részét képzi.

De fontos, hogy minden egyes árajánlat esetben  törekszünk mindenki legnagyobb megelégedettségére!

Végül megállapodtunk az árban, amit egy szerződés formájában véglegesnek tekintünk.

Megbeszéltük a munkavégzés tervezett időpontját, de nagyon fontos, hogy az időjárás is a mi oldalunkon álljon.

Hiszen esőben, erős szélben, forróságban halasztani kényszerülünk a már betervezett munkát.

Tehát a megrendelővel megbeszéltük, hogy intézi a fakivágási engedélyt a területileg illetékes önkormányzatnál, illetve a vezetékek áramtalanítását is megigényli az Elműnél és azonnal szól ha zöld utat kapunk a hatóságoknál.

 Egy hónap múlva megint csörög a telefon…

Ismét a kedves hölgy a vonal túlsó felén!

Időpontot szeretne egyeztetni a munka elvégzésére, megkapta az engedélyeket, illetve a beszélgetésünk hatására átértékelte a kertjében lévő többi fa sorsát is.

Arra kért, hogy menjek ki ismét és a maradék három fa ápolására is adjak ajánlatot számára. Még aznap munka után kimentem és megegyeztünk a többi részletben is! A faápolás nem engedélyköteles!  A telkünkön lévő fák ápolása minden esetben a tulajdonos kötelessége, a növényvilág és környezetünk védelmében.

A faápolásról bővebben ITT tájékozódhat.

Végül eljött a munka elvégzésének megbeszélt időpontja. Tökéletes idő volt a fakivágáshoz, szélcsend kellemes hőmérséklet, talán ideálisabb nem is lehetett volna. Pontban érkeztünk, három fős csapattal. Egy alpinista favágó és két segéd. Az Elműsök is pontban 8.00-kor áramtalanították a rendszert így kezdődhetett is a munka. A fenyőfát három óra alatt kivágtuk, így időben visszakapcsolhatták az áramot.  A tuskót egy óra alatt kimartam, még a faforgácsot is hasznosítottuk a virágágyás takarásaként. A többi fa ápolása 6 órát vett igénybe, hiszen jó tudni, hogy sok esetben  ez a tevékenység sokkal időigényesebb mint egy fa kivágása. Végezetül a terep takarítása koronázta meg a napunkat, illetve végignézve a kertben, hogy miből mi lett, örömmel nyugtáztuk, hogy ma is egy csodával lettünk gazdagabbak. A zöldhulladék elszállítását nem kérték, hiszen egy kedves szomszéd vállalta annak feldolgozását.

Körülbelül, 18.00-kor fejeztük be a munkát a megrendelő legnagyobb megelégedettségére.

Mikor hazaértünk azonnal nekiláttam a gépek karbantartásának, hogy holnap reggel ismét tökéletes munkát tudjunk végezni a következő munkánk során.

Reméljük, hogy hamarosan önt is elégedett ügyfeleink között köszönthetjük!

ELÉRHETŐSÉGÜNK

 A megrendelő véleménye munkánkról:

" Telefonbeszélgetést követő másnap pontos helyszíni felmérés, mindenre kiterjedő árajánlat ( fakivágás, faápolás, tuskómarás ).  Nagyon szimpatikus komunikáció, pontosság nálam már nyerő.

Profi szervezettségüket, összehangolt munkájukat mindenkinek ajánlom!

Csodát tettek a kertemben!

Köszönöm!

Legközelebb is önöket választom!"

 

 

 

 

 

VálaszTovábbítás

Vissza