Fakivágás, gépi tuskómarás
Lakott területen lévő fák szakszerű lebontása, gallyazása alpintechnikával, emelőkosaras géppel, tuskómarás Budapesten, Pest megyében
Lakott területen lévő fák szakszerű lebontása, gallyazása alpintechnikával, emelőkosaras géppel, tuskómarás Budapesten, Pest megyében
Az egyre zordabb hideg, és a gáz árának emelkedése, egyre jobban hozza vissza a régi idők fűtési módját, a FÁT.
Egy cserépkályha, vagy egy vegyes tűzelésű kazán, jó szolgálatot tehet a hideg télben.
Ezért mi, vegyes kemény fát ajánlunk önnek kedvező áron, kályhakészre aprítva.
A mi célunk, hogy a vevőink maximálisan elégedettek legyenek a fa mennyiségével, és minőségével egyaránt.
Ezért mi a megbeszélt időben, a kért minőségben, és ellenőrizhető mennyiségben (nem ömlesztve, hanem sorba téve) szállítjuk le önnek a fát.
A fűtés lelke a jó, száraz tűzifa. A cserépkályha-kandalló fűtéshez csak keményfa használható gazdaságosan (pl. bükk,tölgy, akác, gyertyán, kőris, cser, gyümölcsfák, stb.). A fa csak 12-20 havi száradás után lesz légszáraz, melynek víztartalma 15 % alatt van. Mindezt megfelelő mennyiségben tárolt fával tudjuk biztosítani. A fát úgy tároljuk, hogy a levegő átjárja és eső ellen védve legyen. Ne fóliázzuk le, mert befülled, inkább csak takarjuk le.
A frissen vágott fa nedvességtartalma 60-70 %. Széljárta tárolóhely esetén pár hónap alatt ez az érték 35-45 %-ra csökken, de még ekkor is gazdaságtalan a fa felhasználása, mert a fűtés során keletkező hő 35-45 %-át az elégetett fa kiszárítására használjuk fel, így a hatásfok is 35-45 %-al csökken. A keletkező vízgőz megterheli a cserépkályhát, kandallót, és a kéményt. A tűzifát egyenletes hosszúságra (30-33 cm) vágjuk és kb. 8-10 cm vastagságra hasítsuk fel!
Ruzics Mihály, e-mail: ruzics@invitel.hu, tel: 0620/5731280
Ruzics Mihály
+3620/573-12-80
ruzics@invitel.hu
Csarukó Kft.
2131 Göd, Kerekerdő utca 49.
Adószám: 23270417-1-13
Honlapunk cookie-kat használ, hogy tároljuk a honlapunkon tett lépéseit, továbbá statisztikákat készíthessünk és fejleszthessük szolgáltatásainkat, és marketing tevékenységünket. Ha tovább használja honlapunkat azzal hozzájárul a cookie-k használatához.