Fakivágás, gallyazás Pest vármegye

Fakivágás, gallyazás Pest vármegye

Tujasor visszavágása, beteg fenyőfák kivágása

Az erdők és parkok rendszeres gondozása és karbantartása kiemelten fontos, hogy az élő növények megfelelő körülmények között növekedhessenek, és biztonságosak legyenek az arra járók számára. A fakivágás és gallyazás olyan munkálatok, amelyek nélkülözhetetlenek a növények egészségének megőrzése érdekében. Az alábbi cikkben bemutatjuk, hogy milyen munkálatokat végeztünk el Pest vármegyében az elmúlt napokban.

Gödi fakivágással kezdtünk

Gödön kezdtük a napot egy elhanyagolt tujasor visszavágásával. A tujákat rendszeresen kell visszavágni, hogy megfelelő formájukat megőrizzék és az egész sor egészséges maradjon. A tujavisszavágás során fontos, hogy a metszést megfelelően végezzük, és ne károsítsuk a növényeket. A visszavágással elérjük, hogy a tuják sűrűbbek legyenek, és megakadályozzuk a belső ágak elhalását. Az elhanyagolt tujasorok esetében a visszavágás különösen fontos, hogy az egész sor egészséges maradjon.

Fóti kiszáradt fenyőfákkal folytattuk

Fóton a kiszáradt fenyőfák kivágásával folytattuk a munkát. A kiszáradt fenyőfák jelentős veszélyt jelentenek, mivel az idő múlásával a növények állapota rosszabbodik, és a fák könnyen eltörnek, vagy akár kidőlhetnek. A kivágás során figyelembe kell venni a fák állapotát, a környezetet és a biztonsági előírásokat. A megfelelő szerszámok és felszerelések használata is elengedhetetlen a biztonságos kivágáshoz.

Sződligeten fejeztük be a napot

Sződligeten egy szintén kiszáradt lucfenyő kivágását végeztük el alpintechnikai módszerrel. Az alpintechnikai módszer egy olyan speciális technika, amely lehetővé teszi, hogy nehezen hozzáférhető vagy veszélyes területeken végezzünk munkálatokat, mint például magas fák kivágása. Az alpintechnikai módszer biztonságosabbá teszi a munkát, és csökkenti a környezet károsodását.

Holnap Üllőn folytatjuk a munkát egy közterületen lévő Fehérakác kivágásával.

 

Mai napunkat Gödön kezdtük elhanyagolt tujasor visszavágásával.

tuja visszavagasa god

sovenyvagas god

Folytatás Fóton kiszáradt fenyőfa kivágásával.

fenyofa kivagas fot

Befejezésként Sződligeten egy szintén kiszáradt Lucfenyőt vágtunk ki alpintechnikával. 

fenyofa kivagas szodliget

Ma viszonylag könnyű napunk volt, holnap Üllőn folytatjuk egy közterületen lévő Fehérakác kivágásával.

Vissza