Fakivágás, faápolás, gépi tuskómarás Vác

Díjmentes helyszíni felmérés és szaktanácsadás!

Fakivágás Vác

Fakivágási technikák, módok:
  • döntés, irányított döntés
  • alpintechnikával-kötéltechnikával való ledaraboláskosaras autóról történő munkavégzés
  • kosaras autóról történő munkavégzés
Fakivágás döntéssel:
  • A terület nagysága elegendő ahoz, hogy a fa törzsét meggyengítve a kívánt irányba tudjuk dönteni.
  • Fakivágás alpintechnikával:
  • Megfelelő szaktudással, az ipari alpinista felszerelések segítségével (kötelek, hevederek, karabínerek) bontjuk, daraboljuk le a fát.
Fakivágás kosaras autóval:
 Emelőkosárból végezzük a gallyazási, illetve a fakivágási műveleteket.
Az elöregedett, kiszáradó félben lévő vagy belül már elhalt fák fokozottan balesetveszélyesek lehetnek, ezekben az esetekben viszont a fa kivágása már elkerülhetetlenné válik!
Sok fa az évek alatt a helyüket túlnőtték, illetve útban vannak, esetleg gyökerükkel, ágaikkal, törzsükkel másik fát, közelben lévő építményt, elektromos vezetékeket, kerítést veszélyeztetnek!
Nagyon fontos, hogy egy építkezés előtt, mérjük fel az adott telken lévő faállományt, és az útban lévő komoly gyökérzettel rendelkező fák sorsát is át kell gondolni!
Sokan nem gondolnak rá, de egy agresszív gyökérzet akár a ház alapját is veszélyeztetheti!
Tevékenységi körünkbe tartozik még a fa vágása után, a keletkezett faanyag feldolgozása mozgatható darabokra, esetleg az elszállításuk, igény szerint a tűzifára aprítás és a tereprendezés is! A fa kivágásának ára megegyezés szerint történik, mindenki a számára legmegfelelőbbet alakíthatja ki!
Fakivágás alpintechnikával
Fakivágás alpintechnikával

Faápolás Vác

 Számunkra elsődleges szempont a fák megmentése, hiszen környezetünk  fő alkotóeleme rengeteg csodálatos tulajdonsággal bír.
Megszűrik a város poros levegőjét , az erős szeleket tompítják, árnyékukban kellemesen heverésznek a parkokban és párás hűs levegőjük, illatuk elvarázsolja a körülötte élőket. De fontos tudnunk, hogy megfelelő gondoskodás nélkül sajnos nem sokáig élvezhetjük jótékony hatásukat. És ezen a ponton hívnám fel a figyelmet, hogy sok fa kivágása megelőzhető lenne, ha tulajdonosaik időben megfelelő, szakszerű gondoskodást nyújtanának számukra. Ebben állhatunk az önök rendelkezésére és azon vagyunk, hogy minél több faápolásra legyen megrendelésünk a magunk és a környezetünk védelmének érdekében! Hiszen egy gondozott öreg fa a kertünk éke és az ottlakók menedéke is lehet.
Az elhanyagolt fák a sok áldás mellett veszélyeztethetik is környezetüket. Ránk faápolókra mindig akkor terelődik nagyobb figyelem, amikor egy kidőlt fa, vagy leszakadt ág tragédiát okoz. "Miért is nem gondolkodtunk előre?" teszik fel a kérdést. Hiszen sok tragédia elkerülhető lett volna ha időben hív minket és engedi, hogy segítsünk. A kiszámíthatatlan viharok nagy károkat tudnak okozni környezetünkben, így kérünk mindenkit, hogy előre gondolkodjanak növényeik szakszerű ápolásával kapcsolatban.  
Számunkra a minél élhetőbb, egészségesebb és biztonságosabb környezet megteremtése a cél!
Ha a fákat ápolni akarjuk, akkor fel kell jutni rájuk. Szakembereink tudománya a magasban végzett munka, ehhez általában az emelőkosaras gépet vagy a kötéltechnikát hívjuk segítségül. Kötéllel fára mászni, a fán motorfűrésszel dolgozni nem veszélytelen, így kérjük ezt a munkát mindenképpen bízzák szakemberre!
fakivágás, faápolás alpintechnikával
Faápolás, fakivágás alpintechnikával

Gépi tuskómarás Vác

Próbált már Ön ásóval, csákánnyal, fejszével vagy motorfűrésszel gyökeret, tuskót kiásni? Nehéz fizikai munka ami igénybe veszi a fejsze nyelét, a fűrész láncot, vezetőlapot és nem utolsó sorban az izülete
inket. Gondot okozhat a fakivágást követően a fatuskó ami balesetveszélyes is lehet. Ne reménykedjen, hogy eltűnik lebomlik a kertünket behálózó gyökérzet. Idővel viszont a korhadó tuskó mellett megsüllyedhet a talaj. Az eltávolított tuskó helyére lehet füvesíteni, illetve a rétegrendnek megfelelően térkövezni, betonalapot tervezni. 
A fakivágás után földben maradt tuskó, gyökérzet eltávolítását a vállalkozásunk tulajdonában lévő Vermeer SC292-es  tuskómaró géppel végezzük. Professzionális nagy teljesítményű hidraulikus gépünk kizárólag fatuskók, föld alatti gyökerek vágással, forgácsolással történő eltávolítására szolgál!
A marógép önjáró, rendkívül 
hatékonyan megközelíthető a munkaterület.
Tuskómarás előnyei:
a megközelítés és a munkavégzés során nem tesz kárt a környezetében.
súlya 550 kg, ami eloszlik a terepes gumiabroncsokon.
90 cm széles bejárati kiskapun is befér, nagyobb szintkülönbséget aluminium rámpákkal oldjuk meg.
Tuskómarást befolyásoló tényezők:
a tuskó hozzáférhetetlen helyen van.
kerítést, betonalapot, fémet benőtt tönk. 
sziklás, köves talaj.
38 cm mélyen kimart faforgácsot visszaforgatjuk szerkezetjavító anyagként a keletkezett gödörbe vagy kérésre elszállítjuk! 
tuskómarás

Közvetlen kapcsolatfelvétel
Új fájlt töltök fel

Még nincs fájl feltöltve.

Új fájlt töltök fel

Még nincs fájl feltöltve.

Új fájlt töltök fel

Még nincs fájl feltöltve.
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!