Fakivágás, faápolás, gépi tuskómarás Budapest 15. kerület

Díjmentes helyszíni felmérés és szaktanácsadás!

Fakivágás 15. kerület

Ha a Budapest 15. kerületében él, akkor tudja, hogy az évek során a faállomány időnként elöregszik, kiszárad, vagy balesetveszélyessé válik. Az ilyen faállományokkal kapcsolatban ajánljuk fakivágási szolgáltatásunkat.

Ha Ön a 15. kerületben szeretne fakivágást, akkor jó helyen jár! A szolgáltatásaim elérhetőek a következő városrészekben: Rákosszentmihály, Rákospalota, Pestújhely, Káposztásmegyer, Újpalota, Alsórákos, Száva utcai lakótelep, Rákospatak, Rákoshegy, Rákoskeresztúr és Rákoscsaba, valamint Rákosszentmihály-Újtelep területén. Bármelyik városrészben is él, szívesen állok rendelkezésére a szolgáltatásaimmal!

 

Fakivágási technikák, módok:

Az általunk alkalmazott fakivágási technikák között szerepel a döntés és az irányított döntés. Az irányított döntésnél a terület nagysága elegendő ahhoz, hogy a fa törzsét meggyengítve a kívánt irányba tudjuk dönteni. A fakivágást alpintechnikával is elvégezzük, amelyhez szükség van a megfelelő szaktudásra, ipari alpinista felszerelésekre (kötelek, hevederek, karabínerek), amelyek segítségével bontjuk, daraboljuk le a fát. Az egyik leggyakoribb módja a fakivágásnak az emelőkosárból történő munkavégzés.
 

Fakivágás a XV. kerület egész területén:

Ha fa kivágása szükséges a kerület bármelyik részén, akkor bátran keressen minket. Elöregedett, kiszáradó félben lévő vagy belül már elhalt fák fokozottan balesetveszélyesek lehetnek, ezekben az esetekben viszont a fa kivágása már elkerülhetetlenné válik! Sok fa az évek alatt a helyüket túlnőtték, illetve útban vannak, esetleg gyökerükkel, ágaikkal, törzsükkel másik fát, közelben lévő építményt, elektromos vezetékeket, kerítést veszélyeztetnek!
 

Fakivágás utáni tevékenységek:

A fakivágás után a keletkezett faanyag feldolgozása mozgatható darabokra, esetleg az elszállításuk, igény szerint a tűzifára aprítás és a tereprendezés is a szolgáltatásaink közé tartozik. Nagyon fontos, hogy egy építkezés előtt, mérjük fel az adott telken lévő faállományt, és az útban lévő komoly gyökérzettel rendelkező fák sorsát is át kell gondolni! Sokan nem gondolnak rá, de egy agresszív gyökérzet akár a ház alapját is veszélyeztetheti!
Fakivágás alpintechnikával
Fakivágás alpintechnikával

Faápolás a Budapest XV. kerületben

A XV. kerület számos zöldövezete teszi egyedivé és kellemes életteret biztosít a lakóinak. Az itt található parkokban, kertekben azonban gondoskodni kell a fák megfelelő ápolásáról is, hogy hosszú ideig élvezhessük jótékony hatásukat. Fontos, hogy a fák időben kapjanak megfelelő gondoskodást, hiszen sok esetben megelőzhető lenne a kivágásuk. Az elhanyagolt fák ugyanis nem csak veszélyeztetik környezetüket, de csökkentik a környék levegőjének tisztaságát is.
A faápoló szolgáltatásunk célja, hogy minél több fa ápolására legyen megrendelésünk a kerületben, ezáltal segítsük a helyi lakosság egészségesebb és élhetőbb környezetének megteremtését. Szakembereink magas szintű tudással rendelkeznek a faápolás terén és az emelőkosaras gép és a kötéltechnika segítségével biztonságosan tudják elvégezni a magasban végzett munkát.

Az elhanyagolt fák sajnos komoly veszélyt jelenthetnek a környezetükre, és baleseteket is okozhatnak. Ezért kérjük a kerületi lakosokat, hogy gondoljanak előre, és ha faápolásra van szükségük, mindenképpen bízzák szakemberre a munkát. A XV. kerületben és az itt található városrészekben (pl. Rákospalota, Újpalota, Pestújhely) is szívesen segítünk Önöknek a faápolás terén, hogy hosszú életű és egészséges fáik legyenek.

Gépi tuskómarás Budapest 15. kerületben és környékén

Próbálta már Ön ásóval, csákánnyal, fejszével vagy motorfűrésszel gyökeret, tuskót kiásni a Budapest 15. kerületben vagy környékén? A nehéz fizikai munka igénybe veszi a fejsze nyelét, a fűrész láncot, vezetőlapot, és nem utolsó sorban az izületeinket is. Gondot okozhat a fakivágást követően a fatuskó, ami balesetveszélyes is lehet. Ne reménykedjen, hogy eltűnik vagy lebomlik a kertünket behálózó gyökérzet. Idővel viszont a korhadó tuskó mellett megsüllyedhet a talaj. Az eltávolított tuskó helyére lehet füvesíteni, illetve a rétegrendnek megfelelően térkövezni, betonalapot tervezni.

A fakivágás után földben maradt tuskó, gyökérzet eltávolítását a vállalkozásunk tulajdonában lévő Vermeer SC292-es tuskómaró géppel végezzük. Professzionális nagy teljesítményű hidraulikus gépünk kizárólag fatuskók, föld alatti gyökerek vágással, forgácsolással történő eltávolítására szolgál! A marógép önjáró, rendkívül hatékonyan megközelíthető a munkaterület.

A 15. kerület több városrészében is elvégezzük a tuskómarást, többek között a Kőbánya, Rákospalota, Pestújhely és Újpalota területén is állunk rendelkezésére. A gépünk súlya 550 kg, ami eloszlik a terepes gumiabroncsokon, így a munkavégzés során nem tesz kárt a környezetében. Az 90 cm széles bejárati kiskapun is befér, nagyobb szintkülönbséget aluminium rámpákkal oldjuk meg.

Tuskómarást befolyásoló tényezők közé tartozik, ha a tuskó hozzáférhetetlen helyen van, vagy ha kerítést, betonalapot, fémet benőtt tönköt kell eltávolítanunk. Ha sziklás, köves talajon dolgozunk, akkor is vállaljuk a tuskómarást.

A tuskómarás során keletkező faforgácsot 38 cm mélyen visszaforgatjuk a gödörbe szerkezetjavító anyagként, vagy kérésre elszállítjuk!

Ha a Budapest 15. kerületben vagy környékén szeretne megszabadulni a tuskótól hívjon bizalommal!

Közvetlen kapcsolatfelvétel
Új fájlt töltök fel

Még nincs fájl feltöltve.

Új fájlt töltök fel

Még nincs fájl feltöltve.

Új fájlt töltök fel

Még nincs fájl feltöltve.
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!