Fakivágás, faápolás, gépi tuskómarás Budapest 14. kerület

Díjmentes helyszíni felmérés és szaktanácsadás!

Fakivágás a 14. kerületben - Budapesti szolgáltatás

A 14. kerületben végzett fakivágási szolgáltatásunkra szüksége lehet, ha elöregedett, kiszáradó félben lévő vagy belül már elhalt fák állnak a területén, melyek fokozottan balesetveszélyesek lehetnek. Ezekben az esetekben a fa kivágása már elkerülhetetlenné válik! Ha pedig az évek alatt a helyüket túlnőtték, útban vannak, vagy gyökerükkel, ágaikkal, törzsükkel másik fát, közelben lévő építményt, elektromos vezetékeket, kerítést veszélyeztetnek, akkor szintén szüksége lehet szolgáltatásunkra.

Az elhanyagolt fák nemcsak balesetveszélyesek lehetnek, de komoly problémákat okozhatnak a környezetükben élőknek is. Éppen ezért fontos, hogy időről időre ellenőrizzük, mi áll a kertünkben vagy a telekünkön. A szolgáltatásunk keretein belül felkeressük a helyszínt és átvizsgáljuk a területet. Ha találunk olyan fát, amely veszélyezteti a környezetét, javasoljuk a kivágását. A terület nagyságától és a fa méretétől függően többféle technikával dolgozunk.

Fakivágási technikák és módszerek a 14. kerületben

A fakivágási munkálatok során alkalmazott technikákat mindig a fa típusa, mérete, állapota és helyzete határozza meg. A 14. kerületben többféle technikával dolgozunk:
  • Döntés és irányított döntés: A terület nagyságától függően a fa törzsét meggyengítve a kívánt irányba tudjuk dönteni.
  • Alpintechnikával-kötéltechnikával való ledarabolás: Megfelelő szaktudással és felszerelések segítségével (kötelek, hevederek, karabínerek) bontjuk, daraboljuk le a fát. Ez a technika akkor javasolt, ha a fa mérete vagy állapota nem teszi lehetővé a hagyományos kivágási technikákat.
  • Kosaras autóról történő munkavégzés: Emelőkosárból végezzük a gallyazási, illetve a fakivágási műveleteket.
 

Szolgáltatási területek a XIV. kerületben


Az általam nyújtott szolgáltatásokat a 14. kerület különböző városrészeiben kínálom. Ezek a területek a következők: Zugló, Istvánmező, Alsórákos, Herminamező, Kiszugló, Rákosfalva, Rákosszentmihály, Rákospalota és Újpalota. Ha Ön ezek valamelyikén lakik, vagy vállalkozása ezen a területen található, kérem, vegye fel velem a kapcsolatot, hogy szolgáltatásaimról bővebb információt tudjak nyújtani Önnek.

Faápolás Budapest 14. kerület

Fakivágás alpintechnikával
Fakivágás alpintechnikával
A Faápolás Budapest 14. kerület szolgáltatásunk a város zöld tüdejének, a fák gondozására fókuszál. A kerület sok városrészében találhatóak parkok, zöldövezetek, illetve magánkertek is, amelyekben a fák fontos szerepet töltenek be. Szakértőink elsődleges célja a fák megmentése és megfelelő ápolása, hogy hosszú ideig élvezhessük jótékony hatásukat.

Budapest 14. kerületének fái a város poros levegőjét szűrik, így az egészségesebb, tisztább levegő érhető el. Emellett az erős szeleket is tompítják, amely nagy jelentőséggel bír a nagy forgalmú utcák és terek esetében is. A kerületben található parkokban a fák árnyékában kellemesen pihenhetünk, illetve élvezhetjük a párás hűs levegőt és az illatukat is.

Azonban ahhoz, hogy hosszú ideig élvezhessük a fák jótékony hatásait, fontos a megfelelő gondoskodás és ápolás. A szakértőink segítségével megelőzhető lenne sok fa kivágása, amelyek nélkülözhetetlenek a kerület zöldövezeteinek fenntartásához. A gondozott fák nemcsak a kertek ékességei, de az ottlakók menedékei is lehetnek.

Az elhanyagolt fák azonban nemcsak a szépségüket veszíthetik el, hanem veszélyeztethetik környezetüket is. A kidőlt fák vagy leszakadt ágak tragédiákat okozhatnak, amelyeket elő lehetne készíteni a megfelelő gondozással és ápolással. A számunkra a minél élhetőbb, egészségesebb és biztonságosabb környezet megteremtése a cél, ezért kérjük az embereket, hogy előre gondolkodjanak a növényeik szakszerű ápolásával kapcsolatban.

Szolgáltatásunk a magasban végzett munkára fókuszál, amelyhez az emelőkosaras gépet vagy a kötéltechnikát használjuk. A kötéllel való fára mászás és a fán történő motorfűrészelés nem veszélytelen, ezért kérjük, hogy ezt a munkát mindenképpen bízzák szakemberre!
faápolás

Gépi tuskómarás Budapest 14. kerületben

Ha Ön is a Budapest 14. kerületben él, és gyökerek, tuskók eltávolítására van szüksége, akkor jó helyen jár! A kerületnek számos városrésze van, mint például Zugló, Alsórákos vagy Rákospalota, és ezeken a területeken is elérhető a szolgáltatásunk.

Az ásás, csákányozás vagy fűrészelés nehéz fizikai munka, ami igénybe veszi az Ön izületeit és a környezetét is. A tuskók eltávolítása után pedig a helyén lévő korhadó gyökerek balesetveszélyesek lehetnek, ráadásul a talaj is megsüllyedhet a tuskók hiánya miatt. Éppen ezért fontos a gyökerek és tuskók marógéppel történő eltávolítása.

Cégünk a Vermeer SC292-es tuskómaró géppel dolgozik, amely nagy teljesítményű és hatékony. A gépünkkel nem csak fatuskók, hanem föld alatti gyökerek is eltávolíthatók. Az önjáró marógépünk rendkívül hatékony és könnyen megközelíthető a munkaterületen, így garantáljuk a tuskók gyors és hatékony eltávolítását.
Tuskómarásunk előnyei közé tartozik, hogy a munkavégzés során nem tesz kárt a környezetében, és súlya is eloszlik a terepes gumiabroncsokon. A gépünk 90 cm széles bejárati kiskapun is befér, és nagyobb szintkülönbséget is könnyedén áthidalunk a segítségével.

A tuskómarást befolyásoló tényezők közé tartozik, ha a tuskó nehezen hozzáférhető helyen van, vagy ha kerítés, betonalap vagy fémet benőtt tönk áll a gépünk útjában. Azonban ne aggódjon, mert ilyen esetekben is segítünk Önnek. Ha sziklás, köves talajon kell dolgoznunk, akkor is képesek vagyunk hatékonyan eltávolítani a tuskókat. A faforgácsot pedig visszaforgatjuk szerkezetjavító anyagként a keletkezett gödörbe, vagy kérésre elszállítjuk.
Ha a Budapest 14. kerületben él, és szüksége van tuskómarásra, akkor bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!
tuskómarás

Közvetlen kapcsolatfelvétel
Új fájlt töltök fel

Még nincs fájl feltöltve.

Új fájlt töltök fel

Még nincs fájl feltöltve.

Új fájlt töltök fel

Még nincs fájl feltöltve.
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!