Fakivágás, faápolás, gépi tuskómarás Budapest 13. kerület

Díjmentes helyszíni felmérés és szaktanácsadás!

Cégnév: Profifakivágás - 13. kerületi telephely
Cím: 1132, Budapest, Alig utca 5.
Adószám: 23270417-1-13
Cégjegyzékszám: 13 09 145480
Telefonszám: +36 20 384 16 12
 

Fakivágás Budapest 13. kerületében: Döntés, alpintechnika és kosaras autós módszerek

A 13. kerület egyik jellemzője a dús növényzet, amely örömünkre szolgálhat, de bizonyos esetekben a fák kivágása szükséges lehet. Ha Ön is a XIII. kerület lakója, és fakivágásra van szüksége, akkor kérjük, vegye figyelembe szolgáltatásunkat.

Fakivágási technikák, módok:

  • döntés, irányított döntés
  • alpintechnikával-kötéltechnikával való ledarabolás
  • kosaras autóról történő munkavégzés
 

Fakivágás döntéssel:

Ha a terület nagysága elegendő ahhoz, hogy a fa törzsét meggyengítve a kívánt irányba tudjuk dönteni, akkor ezt a módszert alkalmazzuk. Például a kerület egyik legszebb részén, a Pozsonyi út mellett található Vizivárosban nagy gondot okozhatnak az elöregedett fák, amelyek a környező épületekre, autókra és járdákra veszélyesek lehetnek. Ilyenkor a fakivágás döntéssel megfelelő megoldást jelenthet.
 

Fakivágás alpintechnikával:

A kerület egyes részein, mint például az Újlipótvárosban vagy a Lehel téren, szűk helyeken, nehezen megközelíthető területeken található fák kivágásához alpintechnikát alkalmazunk. Megfelelő szaktudással, az ipari alpinista felszerelések segítségével (kötelek, hevederek, karabínerek) bontjuk, daraboljuk le a fát.
 

Fakivágás kosaras autóval:

A kerület számos városrészében, mint például a Jászai Mari tér vagy a Visegrádi utca, magas fák helyezkednek el, amelyeket a kosaras autóból kényelmesen lehet kivágni. Emelőkosárból végezzük a gallyazási, illetve a fakivágási műveleteket.

Tereprendezés a fakivágás után a 13. kerületben

Tevékenységi körünkbe tartozik a fa vágása után keletkezett faanyag feldolgozása mozgatható darabokra, esetleg az elszállításuk, igény szerint a tűzifára aprítás és a tereprendezés is. Ha tehát fakivágásra van szüksége a 13. kerületben, ne habozzon felkeresni minket, hiszen teljes körű szolgáltatást biztosítunk Önnek!

Fontos tudni, hogy az elöregedett, kiszáradó félben lévő vagy belül már elhalt fák fokozottan balesetveszélyesek lehetnek. Ezekben az esetekben viszont a fa kivágása már elkerülhetetlenné válik! Sok fa az évek alatt a helyüket túlnőtték, illetve útban vannak, esetleg gyökerükkel, ágaikkal veszélyeztetik értékeinket.

 
Fakivágás videó
gépi tuskómarás

Faápolás Budapest 13. kerület

Ha Ön a 13. kerületben él, akkor tudja, hogy a városrész egyik legzöldebb területe Budapesten. Az Angyalföld, Újlipótváros és a Vizafogó városrészeknek köszönhetően a kerületben rengeteg fa található. Azonban, ahogy említettük, ezeknek a fáknak is szükségük van gondozásra. És itt jönnek képbe mi, a faápolók.

Számunkra a 13. kerületben lévő fák megóvása a legfontosabb, hiszen fontos szerepük van abban, hogy a környezetünk élhető és egészséges maradjon. A kerületben található parkok és zöldövezetek segítenek a város poros levegőjének megtisztításában, a szelek csillapításában és a hűs árnyékban való pihenésben. Azonban, ahogy már említettük, csak akkor tudnak mindezeket a pozitív hatásokat kifejteni, ha megfelelő gondoskodást kapnak.

A 13. kerületben található fák közül sok idős fa, amelyekre különösen oda kell figyelni, hogy megfelelő állapotban maradjanak. Ha elhanyagoljuk őket, akkor nem csak veszélyeztethetik a környezetüket, hanem akár baleseteket is okozhatnak. Ezért fontos, hogy időben forduljunk szakemberhez, ha bármilyen gondot észlelünk a fákkal kapcsolatban.

Ha Önnek faápolási szolgáltatásra van szüksége a 13. kerületben, akkor mi vagyunk az ideális választás. Szakembereink a legmodernebb technikákkal dolgoznak, hogy a fák egészségesek és biztonságosak maradjanak. Emelőkosaras gépet és kötéltechnikát is alkalmazunk, hogy minden fa szakszerűen ápolva legyen.

Összefoglalva, ha Ön a 13. kerületben él, és szüksége van faápolási szolgáltatásra, akkor ne habozzon felkeresni minket. A fák megóvása és gondozása fontos szerepet játszik abban, hogy a városrészünk zöld és egészséges maradjon. Mi pedig mindent megteszünk azért, hogy ez így is legyen.
fakivágás, faápolás alpintechnikával
Faápolás, fakivágás alpintechnikával

Gépi tuskómarás Budapest 13. kerületben és környékén

Próbált már Ön ásóval, csákánnyal, fejszével vagy motorfűrésszel gyökeret, tuskót kiásni a Budapest 13. kerületben vagy környékén? Nehéz fizikai munka, ami igénybe veszi a fejsze nyelét, a fűrész láncot, vezetőlapot és nem utolsó sorban az izületeket. A kerületben található városrészekben, mint például Újlipótváros, Angyalföld, vagy a városligetben, a fakivágást követően a fatuskók gyakran balesetveszélyesek lehetnek, és az eltávolításuk komoly kihívást jelenthet. Vállaljuk a tuskómarás szolgáltatást, hogy ne jelentsen gondot a feladat!

Gondot okozhat a kertünket behálózó gyökérzet, ami idővel a korhadó tuskó mellett megsüllyedhet a talaj. Ne reménykedjen, hogy eltűnik vagy lebomlik a gyökérzet. Az eltávolított tuskó helyére lehet füvesíteni, illetve a rétegrendnek megfelelően térkövezni, betonalapot tervezni. Azonban ehhez szükség van a tuskó hatékony eltávolítására, amit a vállalkozásunk tulajdonában lévő Vermeer SC292-es tuskómaró géppel végezzük. A hidraulikus marógépünk kizárólag fatuskók, föld alatti gyökerek vágással, forgácsolással történő eltávolítására szolgál!

A marógépünk önjáró, rendkívül hatékonyan megközelíthető a munkaterületen, és súlya 550 kg, ami eloszlik a terepes gumiabroncsokon. Mivel a kerületben gyakoriak a szűk utcák, kis kapuk, így fontos tudni, hogy a gépünk 90 cm széles bejárati kiskapun is befér, és nagyobb szintkülönbségeket is könnyen áthidalunk aluminium rámpákkal.

Tuskómarásunk előnyei közé tartozik az is, hogy a megközelítés és a munkavégzés során nem teszünk kárt a környezetében. Ha a kerületben található városrészekben, mint például a Gázgyártelep, a Szabolcs utcai lakótelep vagy a Lipótvárosban, kerítést, betonalapot, fémet benőtt tönkkel vagy sziklás, köves talajjal állunk szemben, akkor sem jelent gondot a tuskómarás.

Fakivágás és tuskómarás szolgáltatási területeink a 13. kerületben

Angyalföld a 13. kerület legészakibb része, melyet a Duna, a Váci út és a Róbert Károly körút határol. Itt található többek között a Flórián tér és a Lehel piac.
Újlipótváros Budapest egyik legfelkapottabb és legdivatosabb városrésze, ahol számos kávézó, étterem és üzlet található. A Váci út és a Dunapart határolja, és számos kulturális és sporteseménynek is otthont ad.
Vizafogó egy kis, csendes városrész a Duna-parton, ahol kiválóan lehet pihenni, sétálni és sportolni. Az Árpád híd és a Szent István park határolja.
Népsziget Budapest egyik legzöldebb és legnyugodtabb része, ahol több park és játszótér található. A Lehel tér és a Duna között helyezkedik el.
Lipótváros Budapest belvárosának egyik legexkluzívabb és legpompásabb része, melyet a Parlament és a Városliget határol. Itt található a Szabadság tér és a Parlament előtti Kossuth tér is.
Tátra utca Budapest egyik legforgalmasabb része, mely a Váci út mentén húzódik. Itt több bevásárlóközpont és üzlet is található.
Újratámadás utca a 13. kerület egyik kisebb városrésze, melynek központja a Nyugati pályaudvar. Itt található többek között a WestEnd City Center bevásárlóközpont is.
Visegrádi utca Budapest észak-nyugati részén található, közel a Szent István parkhoz és az Árpád hídhoz. Itt több park és zöldövezet található.
Jász utca Budapest északi részén helyezkedik el, a Váci út és a Róbert Károly körút között. Itt több lakótelep található.
Újváros Budapest egyik legnagyobb városrésze, mely a Duna-part és az Árpád híd között húzódik. Itt található több park, sportpálya és bevásárlóközpont is.

 
Tuskómarás
Tuskómarás
tuskómarás

Közvetlen kapcsolatfelvétel
Új fájlt töltök fel

Még nincs fájl feltöltve.

Új fájlt töltök fel

Még nincs fájl feltöltve.

Új fájlt töltök fel

Még nincs fájl feltöltve.
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!