Fakivágás, faápolás, gépi tuskómarás Budapest 12. kerület

Díjmentes helyszíni felmérés és szaktanácsadás!

Fakivágás és fafeldolgozás a 12. kerületben

A fakivágás nagy jelentőséggel bír a városi területeken, különösen a 12. kerületben, ahol a zöldterületek fontos szerepet játszanak a környezetvédelemben és a levegő minőségének javításában. Vállalkozásunk széleskörű fakivágási szolgáltatásokat kínál, amelyek megfelelnek a helyi előírásoknak és biztonsági követelményeknek.

Szolgáltatási területeim a következő 12. kerületi városrészekre terjednek ki: Hegyvidék, Svábhegy, Felhévíz, Kissvábhegy, Sashegy, Mártonhegy, Orbánhegy, Kurucles, Ráczhegy, Széchenyihegy, Kútvölgy, valamint Pasarét. Ha Ön ezeken a területeken lakik, akkor szívesen állok rendelkezésére szolgáltatásaimmal.

 

Fakivágási technikák a 12. kerületben

Vállalkozásunk számos fakivágási technikát alkalmaz, amelyek közül a leggyakoribbak a döntés, az irányított döntés, az alpintechnikával-kötéltechnikával való ledarabolás, és a kosaras autóról történő munkavégzés. Minden technika esetén biztosítjuk a munkavégzéshez szükséges eszközöket és felszereléseket, valamint képzett és tapasztalt szakembereket alkalmazunk, akik megfelelően fel vannak készítve a különböző körülményekre.
 

Fakivágás döntéssel a 12. kerületben

A terület nagysága általában elegendő ahhoz, hogy a fa törzsét meggyengítve a kívánt irányba tudjuk dönteni. A fakivágás döntéssel általában a nagyobb fák esetében alkalmazott módszer, és nagyon fontos a környező épületek és infrastruktúra biztonságos távolságban tartása.
 

Fakivágás alpintechnikával a 12. kerületben

Amennyiben a fa elérhetetlen helyen található, vagy a környező területre nem lehet esni hagyni, akkor az alpintechnika a legmegfelelőbb módszer. Szakképzett ipari alpinistáink segítségével felszerelések segítségével (kötelek, hevederek, karabínerek) bontjuk, daraboljuk le a fát.
 

Fakivágás kosaras autóval a 12. kerületben

Kosaras autóból végzett fakivágási munkálatokra is szakosodtunk a 12. kerületben. Az emelőkosár használata lehetővé teszi a gallyazási, illetve a fakivágási műveletek hatékonyabb végzését, és biztonságosabb munkavégzést biztosít a szakembereknek.
Fakivágás alpintechnikával
Fakivágás alpintechnikával

Faápolás Budapest 12. kerület

A Budapest 12. kerület fontos része a városunknak, ahol számunkra kiemelt fontosságú szolgáltatás a fák megóvása és ápolása. A kerület olyan nevezetességeket foglal magában, mint a Széchenyi-hegy, mely Budapest legmagasabb pontja és számos zöldterületet is magában foglal. Itt található az Erzsébet-kilátó, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a városra, valamint a Normafa, ami az egyik legnépszerűbb kirándulóhely Budapest belvárosához közel.

Ezek a zöld területek nemcsak a turisták számára fontosak, hanem a kerületben élő emberek számára is. A fák nemcsak szépek, de rengeteg hasznos funkciójuk is van, mint például a levegő tisztítása, a szélvédettség biztosítása és az árnyékolás. Emiatt fontos, hogy a fákat megóvjuk és ápoljuk.

Azonban az ápolás mellett a biztonság is fontos szempont. Az utóbbi években számos vihar és erős szélvihar érte Budapestet, és sajnos több fa is kidőlt. A helyzet elkerülése érdekében javasoljuk, hogy minden fa rendszeres ápolása és ellenőrzése legyen, hogy a veszélyes állapotú fák időben azonosításra kerüljenek.

Az ápolás és ellenőrzés biztonságos módja a magasban végzett munka, melyhez szakembereink rendelkeznek az emelőkosaras gépekkel és kötéltechnikával. A fák magasságában való munkavégzés veszélyes lehet, és javasoljuk, hogy a munkákat mindig bízzák szakemberre.
Budapest 12. kerülete fontos része a városunknak, és fontos, hogy a zöldterületeket megőrizzük és gondozzuk. A fák ápolása nem csak a környezetünk, hanem az emberek egészsége szempontjából is fontos, és azon vagyunk, hogy minél több fán tudjunk segíteni az ápolásban és megóvásban.

Gépi tuskómarás Budapest 12. kerületében

fakivágás, faápolás alpintechnikával
Faápolás, fakivágás alpintechnikával
Ha Önnek tuskó eltávolításra van szüksége Budapest 12. kerületben vagy a környező városrészekben, akkor vállalkozásunk professzionális segítséget tud nyújtani. Tudjuk, hogy az ásóval, csákánnyal, fejszével vagy motorfűrésszel végzett tuskómarás nehéz fizikai munka, ami igénybe veszi a testünket és az eszközeinket is. Éppen ezért ajánljuk, hogy inkább hagyja a munkát szakértőkre és bízza ránk a tuskó eltávolítást.

Budapest 12. kerületében és a környező városrészekben dolgozunk, így ha például a Gazdagréti, a Székesdűlői, vagy a Krisztinavárosi területen van tuskója, akkor is bátran fordulhat hozzánk.

Tudjuk, hogy a fakivágást követően a fatuskó balesetveszélyes lehet és a tuskó helyén pedig viszonylag gyorsan megsüllyedhet a talaj. Ezért javasoljuk, hogy ha lehetséges, akkor minél hamarabb szabaduljon meg a tuskótól és helyére lehet füvesíteni, illetve a rétegrendnek megfelelően térkövezni, betonalapot tervezni.

 

Milyen tuskómaró géppel dolgozunk?

Vállalkozásunk tulajdonában lévő Vermeer SC292-es tuskómaró géppel végezzük a fakivágás után földben maradt tuskó, gyökérzet eltávolítását. A professzionális nagy teljesítményű hidraulikus gépünk kizárólag fatuskók, föld alatti gyökerek vágással, forgácsolással történő eltávolítására szolgál. Az önjáró marógépünk rendkívül hatékonyan megközelíthető a munkaterületen és 550 kg-os súlya eloszlik a terepes gumiabroncsokon. Még 90 cm széles bejárati kiskapun is befér, nagyobb szintkülönbséget pedig aluminium rámpákkal oldjuk meg.

Természetesen előfordulhatnak olyan kihívások, amik befolyásolják a tuskómarást, mint például, ha a tuskó hozzáférhetetlen helyen van, vagy ha kerítést, betonalapot, fémet benőtt tönkkel állunk szemben. De ne aggódjon, a tapasztalt szakembereink megoldást találnak a problémára. Ha pedig a tuskómarás során 38 cm mélyen kimart faforgácsot viss


A Budapest 12. kerületben található különböző városrészekben gyakran előfordul, hogy a fakivágás után a tuskók és gyökerek a talajban maradnak, és ezeket nehézkes, fizikai munkával kellene eltávolítani. Ez azonban már nem jelent problémát, ha igénybe veszi a vállalkozásunkat, amely Vermeer SC292-es tuskómaró géppel dolgozik.

A gépi tuskómarás során a környezetére semmilyen káros hatás nem jelentkezik, így biztos lehet benne, hogy kertje vagy parkja megmarad a természetes állapotában. A gép súlya 550 kg, de mivel terepes gumiabroncsokon áll, a talajt minimálisan terheli, így nem kell aggódnia a talaj megsüllyedése miatt sem. A gép bejárata mindössze 90 cm széles, ezért még szűkebb kapukon is befér, nagyobb szintkülönbségeket pedig speciális aluminium rámpákkal oldunk meg.

Természetesen előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor a tuskó hozzáférhetetlen helyen van, vagy körülveszi például egy kerítés, betonalap vagy egyéb építmény. Ilyenkor azonban sem kell aggódni, mert a gépi tuskómarás sokkal hatékonyabb, mint a hagyományos módszerek, így ezen akadályok sem jelentenek problémát.

Ha tehát Önnek is szüksége van tuskómarásra a Budapest 12. kerületében, forduljon hozzánk bizalommal. Szakembereink garantáltan professzionális és minőségi munkát végeznek, és a lehető legrövidebb idő alatt elvégezzük a szükséges munkálatokat. Ráadásul a maradt faforgácsot akár visszaforgatjuk a keletkezett gödörbe, vagy el is szállítjuk, ha erre van igény.

Vállalom a fakivágást és tuskómarást a következő városrészekben: Hegyvidék, Svábhegy, Felhévíz, Kissvábhegy, Sashegy, Mártonhegy, Orbánhegy, Kurucles, Ráczhegy, Széchenyihegy, Kútvölgy, valamint Pasarét. Bármilyen típusú fakivágási szolgáltatást is igényel, szívesen állunk rendelkezésére, hogy segítsünk Önnek a területén.
gépi tuskómarás

Közvetlen kapcsolatfelvétel
Új fájlt töltök fel

Még nincs fájl feltöltve.

Új fájlt töltök fel

Még nincs fájl feltöltve.

Új fájlt töltök fel

Még nincs fájl feltöltve.
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!